Bernard De Wetter

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf

Bernard is een natuuronderzoeker met een lange ervaring op het gebied van natuurbehoud. Hij heeft zijn professionele loopbaan gericht naar natuurontdekkingstoerisme. Eerst was hij safarigids in Afrika en daarna begeleidde hij vele naturalistische reizen in alle hoeken van de planeet.

In tegenstelling tot een situatie die heerst in de open landschappen van de savannes in Afrika, evenals in sommige andere bevoorrechte regio’s van de wereld waar de benadering en de waarneming van de wilde dieren vrij eenvoudig is, zijn in onze streken het wilde en ongrijpbare karakter van de dieren vaak een echte uitdaging voor dierenfotografie.

Het is om aan een groeiende vraag te beantwoorden dat het concept van “fotografische observatieplaatsen” zich in Europa heeft ontwikkeld. “Voorbereide” fotografische observatieplaatsen, waarnaar dieren worden aangetrokken, bieden fotografen uitzonderlijke opnamen van de dieren in kwestie, end it in een minimale tijd die op het terrein kan worden doorgebracht. Op dit ogenblik zijn er reeds meer dan 800 van dergelijke observatieplaatsen overal in Europa beschikbaar, gericht op een grote diversiteit  zoals roofvogels, zeehonden, Iberische lynx, bruine beer, grijze wolf … of gewoon de vogels uit bossen en velden.

Het is dit concept, met zijn voordelen, maar ook de beperkingen dat Bernard De Wetter in detail presenteert op de Photo Days.