Jean-Christophe Grignard

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Jean-Christophe Grignard is een getalenteerd fotograaf, met een masterdiploma in Marine-biologie en een duikinstructeur met een inspirerende blik op de natuur. Zijn foto’s worden herhaaldelijk tentoongesteld en hebben reeds verschillende prijzen gewonnen, en zijn artikels worden regelmatig gepubliceerd in diverse tijdschriften in Europa en de Verenigde Staten. In 2012 creëerde hij het evenement door voor het eerst in Europa foto’s onder water te exposeren in een voormalig ondergelopen steengroeve.

De onderwaterwereld heeft de mensen altijd gefascineerd. Onze planeet is geplaatst onder het teken van het water en de oceanen vormen ongeveer 71% van de oppervlakte. Tegenwoordig is duiken gemakkelijker dan ooit! Dankzij de vele digitale waterdichte camera’s hebben duikers-fotografen de mogelijkheid om deze onvergetelijke momenten vast te leggen en deze unieke ervaring te delen met diegenen die op het droge zijn gebleven.

Er moet echter rekening gehouden worden met het feit dat aquatische omgevingen specifieke beperkingen en kennissen met zich meebrengen. Niet alleen voor het materiaal maar ook voor de fotograaf. Het gaat om zijn veiligheid! Onder water veranderen de herkenningspunten. Tussen diepte, water, stroming en dergelijke, kunnen de personen in problemen komen voor wie zijn uitrusting en zijn grenzen niet kent.

Op de Photo Days zal Jean Christophe Grignard je in zijn presentatie laten kennismaken met  de voorbereidende fase, de voorbereidingen, tips en trucs en enkele van zijn prestaties.