Joanne Widart

About the Speaker
  • Profession
    Fotografe
  • Web Sites

Joanne ziet fotografie als een manier om zichzelf te uiten en te bevrijden. Een manier om in je binnenste te reizen en je eigen realiteit te creëren. Tijdens haar jeugd bereidde zezich voor om pianiste te worden. Net als muziek ziet ze fotografie als een krachtig middel om emoties over te brengen. Ze begon in de fotografie door conceptuele zelfportretten te maken. En sinds 2016 heeft Joanne zich gespecialiseerd in fotografie over zwangerschap en pasgeborenen en heeft deze activiteit gegroepeerd onder de naam “Their little faces”.

Ze ontving verschillende prijzen op verschillende internationale wedstrijden, waaronder de 1e prijs, de zwangerschapscategorie, in de Rangefinder Family Photography Awards (officieel WPPI-magazine – USA) in 2018. In 2017 werd ze uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar, categorie Overall Photographer, in de wedstrijd georganiseerd door The Newborn Photography Show (Birmingham, GB).

Op de Photo days nodigt Joanne je uit om te reizen in haar wereld waar de buitenwereld en de binnenwereld samensmelten en waar een echte en een onwerkelijke wereld nauw met elkaar verbonden zijn. Door middel van enscenering, met het hoofdonderwerp van de zwangerschap, vertaalt Joanne universele gevoelens en probeert het onzichtbare in een droomachtige en soms dramatische vorm zichtbaar te maken. Tijdens haar presentatie vertelt ze over haar artistieke aanpak en analyseert ze enkele van haar foto’s met kleine anekdotes, voor/na en speed-edit.