Jorge Camilo Valenzuela

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Fotograaf van het jaar Photo Days 2019

Jorge Camilo Valenzuela is een echte wereldburger: hij werd geboren in Chili, groeide op in Brazilië en woont in Frankrijk.

Hij werkt als professionele fotograaf en jonge regisseur in de hele wereld en in het bijzonder in de tropische wouden.

Hij is een auteur van fotoboeken (uitgeverij Vilo en National Geographic) en deelt zijn liefde voor het natuurerfgoed op foto- en audiotentoonstellingen die hij organiseert in onder meer Parijs, Tokio, Barcelona en Santiago.

De verwezenlijking van zijn fotografieprojecten rond milieu en milieubescherming vergen een stalen wil en een groot uithoudingsvermogen.

Jorge Camilo Valenzuela is een van de weinige fotografen en cineasten die maanden aan een stuk in de moeilijkste en gevaarlijkste jungles van de planeet kan overleven, zoals het Amazonegebied, Borneo en Afrika, om ons kennis te laten maken met hun unieke ecosystemen.

Jorge is een verhalenverteller, een getuige van wat er in de wereld zoal gebeurt. Steeds met een alerte blik reist hij de wereld rond en vereeuwigt hij levensmomenten die hij vervolgens in beelden omzet.

Wat Jorge drijft, is het grote publiek bewust te maken van het belang om de fauna en flora in stand te houden, de milieuvoorlichting te bevorderen en onze blik open te stellen voor de biodiversiteit van onze planeet.

Op Photo Days 2019 kunt u kennismaken met zijn tentoonstelling ‘Jungle Spirit’,
de vrucht van vijftien jaar fotografisch onderzoekswerk in het Amazonegebied (Peru), Borneo (Maleisië en Brunei) en in Afrika (Oeganda). De tentoonstelling belicht de rijkdommen van de tropische wouden en maakt de bezoeker bewust van het belang en de pracht van ons wilde-natuurerfgoed. Ze tracht een ruime selectie van soorten voor te stellen die vanwege hun zeldzaamheid en hun milieu moeilijk te benaderen zijn.

Andere niet te missen hoogtepunten zijn de ontmoeting met de fotograaf en de vertoning van zijn documentaire ‘Into the wild life of Borneo’ (Award 2016 – New York – Best Film ecosystem/Habitat Category en Award Best Director of Photography I Filmmaker International Film Festival – Marbella – Spanje), gevolgd door een interactie met het publiek over de coulissen van het beroep van dierenfotograaf en -filmer en de safarifotostages.