Spekers Nikon

About the Speaker
  • Company
    Nikon
  • Web Sites

Ook op de stand van Nikon zullen verschillende fotografen spreken over hun werk en passie. U ontdekt ze hier:

Bart Heirweg

Landschapsfotograaf en Nikon ambassadeur Bart Heirweg is afkomstig uit de Vlaamse Ardennen en was altijd omringd door de mooie natuur van deze streek. In zijn jeugd deed hij aan vogel spotten, waaruit zijn interesse in fotografie voortvloeide en hij zijn passie en talent voor landschapsfotografie ontdekte. De landschapsfoto’s van Bart Heirweg worden gepubliceerd in nationale en internationale fotomagazines. Hij schreef ook al diverse boeken. Overheids- en privébedrijven, toeristische diensten, reclamebureaus maar ook interieurarchitecten zijn klanten, die Barts meermaals bekroond werk waarderen.

Op zondag 17 maart 2019 zal Bart Heirweg vertellen over zijn recente projecten op de Nikon stand om 15u15. Ook deelt hij zijn eerste inzichten over de Nikon Z7. Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven.

 

 

Damon De Backer

Als fotograaf is Damon continu op zoek naar foto’s in de wereld om hem heen. Hij zoekt intrigerende mensen en verhalen want hij is ervan ovetuigd dat iedereen en alles op zijn/haar eigen manier interessant is. Hij houdt nooit op met zoeken. Deze voortdurende zoektocht vertaalt zich naar zijn portretten waarin hij de echte persoonlijkheid van de mensen voor de camera probeert vast te leggen. Damon werkt als freelance fotograaf voor onder andere De Morgen.

Op vrijdag 15 maart om 12u15 vertelt hij op Nikon stand hoe hij te werk gaat om een (portret)reeks tot stand te laten komen: van pril idee tot afgewerkte print.
Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven.

 

 

David De Vleeschauwer (Classe Touriste)

Fotograaf David De Vleeschauwer van het reizigersduo Classe Touriste is al bijna 2 decennia zo goed als constant on the road. Het duo bezoekt samen de meest onverwachte en afgelegen plaatsen over de hele wereld. Resultaat? Talloze meeslepende reisverhalen en inspirerende foto-essays,  die reeds werden gepubliceerd in Monocle, Telegraph Luxury, Travel & Leisure, Conde Nast Traveler, SCMP, Bloomberg, Wall Street Journal, en zo verder.

Na het eerste boek ‘Remote Places’ dat werd uitgebracht in 2014, werkt het duo momenteel aan een 2e boek: ‘Remote Experiences’. Dit werk gaat over hun reizen naar de meest afgelegen plekken in Noord-Korea, Papua New Guinea, de Noordpool, Upper Mustang, enzoverder. David zal het tijdens zijn presentatie hebben over deze nieuwe projecten en ook over zijn eerste indrukken van de Nikon Z7.

Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven op de Nikon stand op zondag 17 maart om 11u15.

 

Irmy Coeckelbergs

Huwelijksfotografe Irmy heeft altijd een enorme interesse gehad in fotografie en stond altijd op de eerste rij om elk moment vast te leggen. Ze heeft een eigen visie op de wereld en probeert dit over te brengen in haar werk. Haar stijl kan je beschrijven als ‘spontaan, vrolijk en eenvoudig’. Ze is een enorme voorstander van natuurlijke en spontane beelden. De rest komt vanzelf.

Tijdens haar presentatie op de Nikon stand zal Irmy uitleggen hoe ze erin geslaagd is om van haar passie haar beroep te maken en waarom ze juist voor huwelijksfotografie heeft gekozen. Ze vertelt hoe ze in haar fotografie uniek probeert te zijn en geeft wat meer uitleg over haar werkwijze. Daarnaast deelt ze ook een aantal inzichten over haar eerste ervaringen met de Nikon Z7.

Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven op 16 maart om 13u15.

 

Jimmy Kets

Jimmy Kets is reportage- en portretfotograaf en werkte lange tijd voor De Morgen en nu voor De Standaard. Hij staat daarnaast ook bekend voor zijn persoonlijke reeksen en fotoseries zoals Brightside en Shot in Flanders.

Jimmy Kets zal aanwezig zijn op de Nikon stand op zaterdag 16 maart om 14u15 om te praten over zijn werkwijze en zijn recente reportageprojecten voor De Standaard. Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven.

 

 

 

Johan Lolos

Johan Lolos, aka Le Backpacker, is een reisfotograaf met een passie voor het buitenleven en de wildernis. Nadat hij in 2013 afstudeerde in Public Relations, verliet hij Europa en bracht hij een heel jaar door in Australië om de schoonheid van dit land aan zijn volgers voor te stellen op Instagram. Zijn beelden werden gedeeld door onder andere National Geographic, BuzzFeed en DailyMail. Hij besloot toen om fulltime als outdoor fotograaf te gaan werken en is sindsdien bijna continu op pad.

Johan Lolos zal op vrijdag 15 maart om 14u15 komen vertellen over zijn recente projecten en zijn laatste boek “Peaks of Europe” op de Nikon stand.

 

 

Julien Libert

Julien Libert is outdoor blogger sinds 2012, maar zijn passie voor beelden dateert al veel langer geleden. Geïnspireerd door de grote Amerikaanse meesters van de fotografie (Shore, Meyerowitz, Eggleston), gaat hij constant op zoek hoe hij het spel tussen kleur en licht kan weergeven in zijn eigen foto’s.

In zijn presentatie “Reisfotografie: hoe optimiseer je je beelden?”, bespreekt hij de vaak complexe combinatie tussen fotografie en outdoor activiteiten (zoals bergbeklimmen, trailrunning, etc).
Deze presentatie wordt in het Frans gegeven op zaterdag 16 maart om 11u15 en zondag 17 maart om 12u15.

 

 

Kris Jacobs

De ware passies van Kris Jacobs als fotograaf zijn food- en productfotografie. Fotografie is voor hem probleemoplossend; hij gebruikt zijn ervaring om uitdagingen aan te gaan en de gewenste beelden te creëren. Op deze manier helpt hij zijn klanten met hun visuele communicatie, die van uiterst belang is voor elk bedrijf. Tegenwoordig werkt Kris voornamelijk voor uitgeverijen, tijdschriften, reclamebureaus, restaurants, voedselproducenten en andere bedrijven.

Kris Jacobs geeft op zaterdag 16 maart om 15u15 een demo food fotografie op de Nikon stand. Hij legt hierbij uit aan de kijkers hoe hij te werk gaat en hoe zijn beelden tot stand komen. Deze demo wordt in het Nederlands gegeven.

 

 

 

Rob Mitchel

Rob Mitchell is gespecialiseerd in commerciële en in business aviation fotografie.  Zijn services als fotograaf bestaan uit:

– Interactieve volledig 360 ° virtuele rondleidingen van hoge kwaliteit
– Commerciële fotoservices van topkwaliteit voor advertentiebehoeften
– Lifestyle fotografie die past bij branding- en sociale-mediacampagne
– Corporate fotografie

Op zondag 17 maart om 13u15 zal Rob Mitchell op de Nikon stand aanwezig zijn om een demo commerciële fotografie te geven. Deze demo wordt in het Engels gegeven.

Roger Job

Roger Job (45 jaar) is redacteur en fotograaf. Hij behaalde een diploma journalistiek aan het IHECS. Zijn reportages werden gepubliceerd door Paris Match, Newsweek, The Independant on Sunday, Geo, Le Monde 2, La Repubblica of National Geographic, enzoverder…  Als fotograaf bracht hij een hele tijd door aan de zijde van slachtoffers van catastrofes en oorlogen. Tegenwoordig legt hij zich toe op de redactie van boeken die getuigen van het verzet van mensen tegen de moderniteit.

Op zaterdag 16 maart om 12u15 komt hij samen met Gaëlle Henkens vertellen op de Nikon stand over ‘Soleil Noir’, hun boek over la Camargue. De presentatie wordt gegeven in het Frans.

 

 

Ruben Van Vreckem

Ruben Van Vreckem is een 21-jarige freelance reisfotograaf. Zijn passie voor the outdoors is onverzadigbaar en hij is continu op zoek naar nieuwe avonturen en unieke manieren om deze passie vast te leggen in zijn beelden.

Tijdens zijn presentatie zal Ruben voornamelijk vertellen over recente avonturen en ook zijn eerste ervaringen met de Nikon Z7. De focus ligt op adventure photography:  van paragliden tot ice climbing tot kano-varen onder een sterrenhemel in de Alpen.

Deze presentatie wordt in het Nederlands gegeven op vrijdag 15 maart om 16u15.

 

 

Sébastien Van Malleghem

Nikon ambassadeur Sébastien Van Malleghem brengt als reportagefotograaf heel uiteenlopende werelden op een krachtige maar ook kwetsbare manier in beeld. Van Malleghem springt op een virtuoze manier om met zwart-wit, waarvan de prachtige contrasten voor extra diepgang van de personages en de decors zorgen.

Tijdens zijn lezing zal Sébastien vertellen over zijn recente projecten en zijn ervaringen met de Nikon D850. Hij zal aanwezig zijn op de Nikon stand op zondag 17 maart om 14u15 en om 16u15. De presentaties worden gegeven in het Frans.

 

 

Sven Soetens

Sven Soetens gaat als huwelijksfotograaf steeds voor het perfecte beeld. Zijn aanpak ten opzichte van fotografie omschrijft hij als efficiënt en discreet, en zijn beelden getuigen steeds van emotie en storytelling.

Op vrijdag 15 maart om 13u15 zal Sven Soetens op de Nikon stand praten over zijn journalistieke aanpak in huwelijksfotografie. Hij geeft meer uitleg over zijn werkwijze, zijn materiaal, en de ‘waarom’ van zijn manier van werken.