Days
Hours
Minutes
Seconds
Photo Days Het Fotosalon
Welkom op de website van Photo Days. Wij verwelkomen u op 13, 14 en 15 maart 2020 van 10u tot 18u in Brussels expo voor demonstraties van de nieuwste camera’s en uitrusting door de specialisten van meer dan 200 merken. Kom uw fotografie talent versterken op onze sets, leer bij tijdens de vele workshops en voordrachten, test de nieuwste producten uit en nog zoveel meer. Afspraak op de Photo Days.

Tijdens de Photo Days kan u een hele serie van voordrachten volgen, gegeven door gerenomeerde fotografen.

Ontdek en test de nieuwste producten van alle grote merken.

Animaties

Volg een topfotograaf in actie of test uw eigen kunnen in onze verschillende professionele studio's.

Tentoonstellingen

Geniet van de verbluffende beelden, zorgvuldig voor u geselecteerd, tijdens onze fototentoonstelling

Ticket Prijzen
Hieronder kan u de prijzen voor de verschillende tickets voor de beurs vinden. Kinderen onder de 12 jaar, vergezeld van een betalende volwassene, krijgen gratis toegang.
Standaard
10.00
NU KOPEN

Standaard ticket in online voorverkoop.

Geldig voor 1 toegang tot de Photo Days.
Te gebruiken op 13, 14 en 15 maart.

Ticketing via Brussels Expo, betaling mogelijk met Bancontact, Visa en Mastercard.

Aan de ingang
12.00
ROUTE

Ticketprijs bij aankoop ticket aan de ingang.

Geldig voor 1 toegang tot de Photo Days.
Te gebruiken op 13, 14 of 14 maart.

Betalen kan cash of met Bancontact
aan de ingang van de beurs.

Groepen
10.00 8.00
NU KOPEN

Ticketprijs in online voorverkoop. Minimum 15 personen.

Geldig voor 1 toegang tot de Photo Days
Te gebruiken op 13,14 en 15 maart.

Ticketing via Brussels Expo, betaling mogelijk met
Bancontact, Visa ou Mastercard.

PRO's/Pers
0.00
REGISTREREN

Professionelen uit de fotografiesector en journalisten krijgen gratis toegang tot de beurs.
Indien u reeds geregistreerd bent bij ons, zal u in de maand Februari uw gratis tickets via mail ontvangen.
Indien u bij ons nog niet geregistreerd bent, kan u een aanvraag doen om als professioneel geregistreerd te worden.

STUDENTEN
0.00
REGISTREREN

Studenten fotografie krijgen gratis toegang tot de beurs op voorwaarde dat de aanvraag wordt gedaan via hun (erkende) school. Vraag aan jouw school of zij reeds bij ons geregistreerd zijn.
Bent u een verantwoordelijke of een medewerker van een school? Registreer dan nu uw school en bekom gratis toegang voor uw studenten.

Early Bird
10.00 8.00
Uitverkocht

Promo online voorverkoop tot 20 januari.

Geldig voor 1 toegang tot de Photo Days.
Te gebruiken op 13, 14 en 15 maart.

Ticketing via Brussels Expo, betaling mogelijk met Bancontact, Visa en Mastercard.

Onze sprekers
Ontdek hieronder de eerste aangekondigde sprekers van Photo Days 2020.
Landschapsfotograaf in België. Aliaume wordt aangetrokken door het buitenleven en gepassioneerd door het weer. Hij is altijd op zoek naar het beste licht dat landschappen tot hun volste recht kunnen brengen. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in verschillende tijdschriften zoals National Geographic of Géo. Aliaume reist door Europa om fotoreizen te begeleiden voor het bureau Photographers...
Arnout is een ervaren huwelijksfotograaf en reeds verschillende jaren actief als ambassadeur voor Sony. Samen met zijn partner vormt hij het fotografenduo ‘Nuptias Photography’. Naast huwelijksfotografie, organiseren ze ook privélessen waarbij alle foto-gerelateerde camerafuncties worden overlopen. Verder is hij gepassioneerd door natuurfotografie, maar evenzeer door flits- en autofotografie. In deze 45-minuten sessie, overloopt Arnout de...
Tijdens deze zesde editie van Photodays is het tijd voor een bijzondere presentatie: Bob Luijks en Daan Schoonhoven geven je 36 tips en feiten die het leven van jou als fotograaf veel makkelijker maken. Deze twee heren zijn de afgelopen 14 jaar 365 dagen in het jaar met natuurfotografie bezig geweest, resulterend in 27 boeken,...
Fotograaf Jim De Sitter maakt actieportretten en is ook strobist. Hij werkt met de Nikon D850 en de 24-70 mm lens en 3 SB500 flitsers. Hij zal praten over instellingen, lichtopstelling en timing, en tijdens een workshop ook demonstreren hoe hij te werk gaat.            
Bart Heirweg is landschapfotograaf, macro-fotograaf en wildlife-fotograaf. Hij gebruikt de Nikon D5, D850 en de Nikon Z7. Bart Heirweg zal het hebben over zijn serie “Russia’s arctic wilderness”, de arctische woestijn van Rusland.      
Anna Chwistek is food fotografe. Ze gebruikt de Nikon Z 6 en de Nikkor Z 50 mm f/1.8 S. Ze zal het hebben over haar food photography in het algemeen en over haar gebruik van social media.    
Fotografe Olivia Droeshaut is gebaseerd in Brussel en is medeoprichter van het bureau DYOD Photography. Ze doet aan studiofotografie, portret en enscenering. Ze gebruikt de Nikon D850 en de Z6. Ze zal praten over haar commercieel werk binnen Dyod Photogaphy (portret/food/technische fotografie) maar ook over haar persoonlijke artistieke werk (meer mode en enscenering). Olivia zal...
Sven Soetens is huwelijksfotograaf en zal tijdens zijn presentatie vertellen over zijn werk, en ook zijn werkwijze toelichten.      
Ruben Van Vreckem is landschaps- en avontuurfotograaf. Hij gebruikt de Nikon Z7 en de Nikon D750. Ruben zal praten over verschillende projecten doorheen het jaar en zijn werk met de Z7 toelichten.    
Irmy Coeckelbergs zal over haar werk als huwelijksfotografe praten. Volgende onderwerpen zullen aan bod komen in haar presentatie: hoe klantenrelaties optimaliseren, hoe Instagram inzetten als eigen marketingtool, hoe de juiste emotie in beeld brengen.      
Martin Dellicour is natuur- en wildelife fotograaf. Hij zal praten over zijn naturalistische fotografie en werk als videograaf praten: observatie, benadering, fotografische voorbereiding, ethiek, technische probleem in foto en video. Hij zal ook verschillende anekdotes aanhalen. Hij vertelt over ervaringen in het bos van de Ardennen, maar ook tijdens zijn verblijf in de bergen, in...
Max Pinckers is documentaire fotograaf en zal over de serie “Red Ink” gemaakt in Noord-Korea praten.    
Fotograaf Fred Buyle is gespecialiseerd in onderwaterfotografie. Hij gebruikt de Nikon Z Serie en zal het tijdens zijn presentatie hebben over onderwaterfotografie in natuurlijk licht.          
Vincent Kalut zal over zijn beroep als sportfotograaf praten. Hij werkt met de D5 met objectieven van 14mm tot 600mm. Sinds een paar maanden, gebruikt hij ook de Nikon Z7.      
Henk van Cauwenbergh is lifestyle fotograaf en werkt met de Nikon D850. Hij zal uitleggen hoe hij zijn fotografie in een filmisch verhaal plaatst, met situaties vol beweging en dynamiek. Hij zal vertellen over de kracht van fotografie, vooral met een positief gevoel, met humor en een kwinkslag. Hij vertelt over beelden die goesting geven...
Damon De Backer is portretfotograaf. Hij zal praten over zijn eigen visuele identiteit, en meer specifiek over zijn portretten en stillevens.          
Alex Vanhee is persfotograaf, concertfotograaf en portretfotograaf. Tijdens zijn presentatie zal Alex vertellen over zijn concertfotografie en de portretten die hij maakt van muzikanten.      
Edwin Brosens is professionele fotograaf en is gespecialiseerd in de macrofotografie. Je zal versteld staan van de details en kleuren welke je te zien krijgt in deze vorm van fotografie. Maar waar let je op als je gaat fotograferen. Zoals compositie het gebruik van licht en schaduw. Waar vind je je onderwerpen als je bijvoorbeeld...
Fotograaf Frank Doorhof schiet KLEUR voor Fidak In een 20 minuten durende live shoot laat Frank je zien hoe hij met beperkte middelen de allermooiste foto’s maakt. Schaduw en licht zijn natuurlijk belangrijk als je foto’s maakt. Maar met een beetje kleur kun je hele creatieve dingen doen zodat jouw foto’s net even anders zijn....
Lieve Blancquaert, Europees Canon Ambassadrice sinds begin 2018, vertelt over haar blik op de wereld vanachter de lens: “De aanwezigheid van een camera verandert alles. Zodra de lens zich richt op de wereld, start een proces van kijken, wachten en uiteindelijk keuzes maken. Het leven van een fotograaf draait continu om het maken van keuzes....
Toon Grobet is sinds 1993 gespecialiseerd in architectuur fotografie. Hij werkt voornamelijk in België in opdracht van Belgische en internationale klanten uit de bouwsector. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften  en  op websites. Tijdens zijn studies fotografie liep hij stage bij een Nederlands bureau voor architectuurfotografie.Al snel realiseerde hij beelden die afweken van...
Onze Partners
Wij bedanken alvast onze sponsors en partners voor hun steun voor de Photo Days.
3
Dagen
25
Sprekers
220
Merken
13.049
Bezoekers in 2019
Photo Days 2019 in beeld
Photodays Over ons

Voor de zestiende emaal op rij organiseert Vi.Pi Events de beurs voor fotografie, video en de beeldvormingsindustrie in het algemeen

In het begin, en onder de naam Photo Business Days, richtte de beurs zich tot 2014 uitsluitend tot vakmensen. In 2015 opende de beurs in de gebouwen van Tour & Taxis ook haar deuren voor het grote publiek.  ‘Business’ werd dus geschrapt en de beurs evolueert nu onder de benaming Photo Days.

Gezien het groeiend succès van de beurs, 7500 bezoekers in 2015, 9500 bezoekers in 2016, verhuisde de beurs in 2017 naar de prestigieuze site van Brussels Expo op de Heizel waar zij in 2017 11.625 bezoekers aantrok , 12.398 in 2018 en 13.049 in 2019.

Voor 2020 verhuist de beurs van paleis 4 naar paleis 1, een veel moderner paleis en beter toegankelijk. De beursoppervlakte vergroot ook van 6.500m2 naar 7.500m2.

Elk jaar melden zich verschillende nieuwe exposanten voor de beurs en in 2020 zal men er ook voor de eerste maal fotoscholen kunnen ontdekken.

Op de Photo Days vindt u de grootste fotografiemerken ter wereld terug. U krijgt de kans om de nieuwste innovaties in fotocamera’s uit te testen. Tegelijk kunt u kennismaken met de oplossingen en toestellen die het beste aansluiten bij uw activiteit, van studioshoots tot mobiele fotoreportages (optieken, zoomlenzen, statieven, reflectors en flitsers, verlichting, opslagmedia,…).

De PhotoDays zijn ook ideaal om de eerste stap te zetten naar de nieuwste technieken of ze beter te beheersen, van opname tot afdruk over de opslag, de bewerking,…

Men kan er ook deelnemen aan de vele demonstraties en workshops op de stands van de exposanten en het werk van een aantal fotografen via tentoonstellingen en fotogalerijen.

Verschillende beroemde fotografen geven tijdens de Photo Days ook spreekbeurten over hun werk.

Wenst u deel te nemen als exposant aan de Photo Days 2020 of heeft u andere vragen betreffende de organisatie van de beurs, kan u ons altijd contacteren via mail op info@photo-days.be.

Wegbeschrijving

Volg ons op Facebook

en ontvang steeds het laatste nieuws over de beurs.